HGM :: stručne ekskurzije

Stručne ekskurzije

Hrvatska glazbena mladež uz svoju redovnu glazbenu djelatnost učenicima omogućuje upoznavanje s kulturnim, a posebice glazbenim vrijednostima naših europskih susjeda. Svako putovanje sadrži glazbeno događanje - koncert, upoznavanje s povijesnim činjenicama vezanim uz destinaciju, obilazak znamenitosti grada te ručak u restoranu.

BEČ
KUĆA GLAZBE je specifičan i vrijedan glazbeni muzej. Predstavlja povijest glazbenika i glazbe unazad nekoliko stoljeća, notnih zapisa, glazbala i najsuvremeniji pristup glazbi i glazbenom djelu. Omogućuje aktivno korištenje brojnih glazbenih zanimljivosti u obliku “izleta” u svijet glazbene mašte pretvorenih u stvarnost.

SALZBURG – MOZARTOV GRAD
Šetnja kroz Salzburg do Hohensalzburg tvrđave, gdje je osiguran obilazak s vodičem. Nakon ručka u centru grada nastavljamo s istraživanjem Mozartova života i grada. Šetat ćemo gradom uz rijeku koja dijeli Salzburg na dva dijela uživajući u ljepotama arhitekture i prirode. Predviđen je posjet Mirabel parku gdje se skrivaju razne ljepote od prirodnih do kulturnih detalja.

EISENSTADT
Grad u kojem je stvarao i djelovao skladatelj Joseph Haydn. Mjesto koncerata i glazbenih događanja za sve ljubitelje Haydnove glazbe. U dvorani raskošnoga dvorca koncertira se svakodnevno od jutarnjih sati do kasne večeri. Izmjenjuju se glazbenici - mladi, uspješni studenti i renomirani
glazbenici iz Austrije i mnogih gradova Europe i svijeta. Nakon podnevnog koncerta, slijedi posjet velikom imanju Esterházy. Slijedi ručak u restoranu, kratka šetnja gradom i povratak u Zagreb.

CREMONA - GRAD VIOLINA
POSJET RADIONICI ZA IZRADU VIOLINA

Cremona je srednjovjekovni grad u Italiji, koji je bio na vrhuncu slave od 16. do 18. stoljeća, zbog vrsnih violina
koje su tamo izrađivane. Najpoznatije generacije majstora su Amatti, Stradivari i Guarneri. Danas u Cremoni postoji stotinjak radionica za izradu violina, a jednu od njih posjetiti ćemo na našem putovanju. Na povratku iz Cremone zaustaviti ćemo se na sat vremena u Veroni, gradu Romea i Julije.

MILANO
MILANSKA SKALA I MUZEJ VERDI

Milanska Skala jedna je od najznamenitijih opernih scena u kojoj su se izvodile premjerne izvedbe opera skladatelja svih glazbenih razdoblja. Danas slovi kao „operni hram“ koji posjećuje publika svih dobi i boje kože. Posebice je zanimljiv muzej u kojem se nalaze arhivska djela G. Verdija.

PARMA
Grad u Italiji, 20-ak kilometara udaljen od mjesta Le Roncole, gdje je prije 200 godina rođen Verdi.

Lea Bulić
mob: +385 99 312 6563
e-mail: lea.bulichgm@gmail.com