HGM :: KulturHI

KulturHI

KULTURNI POKAZ + KulturHI pokaz

Hrvatski ferijalni i hostelski savez i Hrvatska glazbena mladež pokrenuli su zajednički projekt pod nazivom KulturHI koji mladim osobama između 14 i 30 godina omogućava, uz posjedovanje Kultur HI iskaznice, ostvarivanje velikih popusta na svojim putovanjima i kulturnim manifestacijama u zemlji i inozemstvu. Obje udruge aktivno djeluju već više od 50 godina i svojim programima i aktivnostima pomažu mladima upoznavati različite krajeve i ljude, razvijaju interes za kulturu, te i na taj način pozitivno djeluju na njihov individualni razvoj, povećanje njihovog razumijevanja i poštovanja prema različitostima, te interesu i ljubavi prema prirodnoj i kulturnoj baštini.

Što i zašto KulturHI?

KulturHI predstavlja početak aktivne zajedničke suradnje HFHS-a i HGM-a na razvoju mreže za mlade u Hrvatskoj i inozemstvu, kako bi se mladima pod mnogo povoljnijim uvjetima omogućilo sudjelovanje na koncertima, izložbama, kazališnim predstavama te putovanjima. HFHS i HGM su u Hrvatskoj već ugovorili veliki broj popusta za mlade. Obje udruge izdaju svoje vlastite članske i popusne iskaznice:

  1. HGM izdaje Kulturni pokaz, iskaznicu koja mladima omogućuje ostvarivanje popusta na gotovo sva kulturna zbivanja u Hrvatskoj, te popuste u trgovinama glazbenih instrumenata, opreme i nosača zvuka, internet i jazz i rock klubovima i sl.
  2. HFHS izdaje združenu iskaznicu hi.euro koja objedinjuje međunarodno priznatu hostelsku i EURC<26 iskaznicu koja mladima osigurava povoljnije noćenje u preko 4000 Hostelling International hostela širom svijeta, te preko 100 000 popusta u Europi, od čega oko 1000 u Hrvatskoj.

Područja putovanja i kulture su visoko pozicionirani na ljestvici interesa mladih u Hrvatskoj. Zajedničkom suradnjom HFHS i HGM ulažu svoje tehničke i ljudske resurse i svoja iskustva kako bi što većem broju mladih u Hrvatskoj promovirali i približili velike mogućnosti u zadovoljavanju njihovih interesa za putovanjima i kulturnim događanjima.
MIadi su također na svojim putovanjima izuzetno zainteresirani za sudjelovanje na kulturnim manifestacijama te se interesi za putovanjem i kulturom najčešće poklapaju. HFHS i HGM smatraju da nedostatak mladih među posjetiteljima koncerata, izložbi il kazališnih predstava te još uvijek mali broj mladih koji putuju unutar Hrvatske ili u inozemstvo nije rezultat njihove nezainteresiranosti već manjkave komunikacije između kulturnih institucija i mladih te slabijeg dosega vrijednih informacija o mogućnostima povoljnijeg putovanja. Putovanje i kultura se medu mladima percipira kao preskupo i rezervirano samo za one boljeg imovinskog statusa.

hi.euro + Kulturni pokaz = KulturHI pokaz

KulturHI pokaz omogućuje mladima da po cijeni od 120,00 kn postanu vlasnici dviju iskaznica (hi.euro i Kulturni pokaz), odnosno koriste pogodnosti u Hrvatskoj i svijetu koje osiguravaju tri iskaznice: Hostelling International (HI), EURO<26 i Kulturni pokaz. Iskaznice vrijede godinu dana od mjeseca izdavanja. Cijena pojedinih iskaznica iznosi 50,00 kn za hi.euro, odnosno 100,00 kn za Kulturni pokaz, te se i prijavom za KulturHI pokaz već u startu osigurava ušteda mladima od 20%.

Kako do KulturHI pokaza? PRIJAVI SE OVDJE


Prijava za KulturHI pokaz omogućena je u svim regionalnim uredima i omladinskim hostelima HFHS-a te u uredima HGM-a te naravno putem web stranica www.hfhs.hr i www.hgm.hr. Uz iskaznice članovi dobivaju adresar institucija u kojima se dobiva popust.

Gdje se ostvaruju i koliki popusti?

HGM je u stalnim kontaktima sa svim kulturnim institucijama Hrvatske te se broj institucija koje surađuju u ovom projektu stalno povećava. HFHS kao punopravni član Hostelling Internationala osigurava svim članovima povoljnije korištenje svih HI hostela u svijetu. Obje udruge će kontinuirano surađivati na ugovaranju novih kvalitetnih popusta za mlade i redovito obavještavati članove o novim popustima u zemlji i inozemstvu.

Primjeri popusta: (detaljnije na www.hgm.hr i www.hfhs.hr)

Hrvatske željeznice 25%
Autotrans 30 - 50%, Brioni bus 30%
Nacionalni parkovi u Hrvatskoj 10 - 50%
Scena Amadeo Zagreb 20%
Dubrovačke Ijetne igre 30%
MOVIEPLEX kina 10%,
Kino Europa 20%
Koncertna dvorana V. Lisinski 50%,
HNK u Zagrebu 30%, Splitu 50%, Osijeku 20% i Varaždinu 50%.

Adresar institucija s kojima surađujemo