HGM ::

U susret Grožnjanu

Hrvatska glazbena mladež u suradnji
s Glazbenom školom Vatroslava Lisinskog organizira

Seminar klavirske interpretacije

Seminar klavirske interpretacije namijenjen je pijanistima, učenicima glazbenih škola i studentima koji žele usavršiti svoj repertoar za ispite, natjecanja i koncerte. Tijekom seminara polaznici će imati priliku raditi na svim aspektima glazbene interpretacije, na postavci, pedalizaciji, zvuku, interpretativnoj analizi i na svakom aspektu korisnom za poboljšanje pijanističkog iskustva uz praktične savjete za rješavanje eventualnih kritičnih pitanja. Repertoar je slobodan a nastava će se odvijati svakoga dana po rasporedu koji će biti objavljen do 11. travnja 2023. Prijave se zaprimaju do 04. travnja 2023. godine

Cijena seminara za polaznike: 200 €
Cijena seminara za pasivne polaznike je 80 €
Učenici glazbene škole Vatroslava Lisinskog ostvaruju popust od 10% na cijenu seminara.

Glazbena škola Vatroslava Lisinskog
Od 11. do 14. travnja 2023.
Od 9 do 14 sati

Informacije i rezervacije na: www.hgm.hr, hgm@hgm.hr i 099/312 6563

 

ANTONIO DI CRISTOFANO diplomirao je godine 1986. na Konzervatoriju “L. Cherubini” u Firenci pod vodstvom Prof. Antonia Bacchellija, a potom se usavršavao kod Prof. Massimiliana Damerinija.

Nastupao je na recitalima i s orkestrom u prestižnim talijanskim i inozemnim institucijama kao što su Teatro Bibiena u Mantovi, Teatro Politeama u Palermu, Auditorium San Barnaba u Brescii, Dvorana Čajkovski u Moskvi, Dvorane Smetana i Dvorak u Pragu, Festival Enescu u Bukureštu, Dvorane Gasteig i Herkules u Münchenu, Društvo Fryderyk Chopin u Varšavi, Glenn Gould Studio u Torontu, Yamaha Concert Hall u Tokyu, Ernst Reuter Saal u Berlinu, …Hong Kong City Hall.

Surađivao je s dirigentima kao što su M. Bosch, M. Alsop, C. Schulz, M. Zanini, C. Olivieri-Munroe, A. Chernushenko, L. Svarovsky, M. Sieghart, T. Kuchar i dr. s orkestrima kao što su Sinfonica Siciliana, Simfonijski orkestar Sanrema, Orkestar radija Bukurešt, Simfonijski orkestar Praškog radija, Češka filarmonija, Toronto Sinfonia, Philarmonique de Montreal, Jeruzalemska simfonija, Slovačka filharmonija, Dubrovački simfonijski orkestar, Istanbulski simfonijski orkestar, Sofijska filarmonija, Filarmonija Łódź i nedavno s Orkestrom Milanske Scale.

Nakon što je 2006. s velikim uspjehom debitirao u Weill Hallu u New Yorku (gdje se ponovo gostovao 2018.), nastupio je u dvorani Isaac Stern Auditorium u Carnegie Hallu sa Simfonijskim orkestrom Nove Engleske koji je dobio opće priznanje publike i kritike. Također je vrlo zapažen bio njegov debi u Velikoj dvorani Konzerthausa u Beču s Wiener Mozart orkestrom 2006., nakon čega je 2007. uslijedio koncert u velikoj dvorani Musikvereina. Snimio je velik broj nosača zvuka za Velut Lunu i Millenium, od kojih je posljednji nedavno izašao pod nazivom Encores.

Redovito je pozivan u žirije međunarodnih pijanističkih natjecanja (Moskva-Rahmanjinov, Cleveland, Valencia-Iturbi, Seregno-Pozzoli) te je gostujući profesor na Konzervatoriju u Xiamenu (Kina) i profesor na Ljetnoj akademiji Orpheus u Beču. Godine 2018. dobio je “Grifone d’Oro”, najveće priznanje grada Grosseta.

 

KATARINA KRPAN
diplomirala je i magistrirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Vladimira Krpana, a usavršavala se i magistrirala na Conservatoire de Musique (Lausanne) pod vodstvom prof. J. F. Antoniolija.

Priredivši niz zapaženih recitala, nastupa uz simfonijske i komorne orkestre te večeri komorne glazbe, Katarina Krpan se zarana uvrstila među vodeće hrvatske koncertne umjetnike. O njezinu nemalom međunarodnom ugledu svjedoče pozivi renomiranih festivala kao i brojni koncerti održani u velikim glazbenim središtima Europe, Sjeverne i Južne Amerike, Australije i Afrike

Pored nastupa ostvarenih uz pratnju Zagrebačkih solista, Zagrebačke filharmonije i Simfonijskog orkestra HRT-a, koncertirala je i s brojnim inozemnim orkestrima. Na koncertnom podiju nastupala je pod vodstvom najistaknutijih hrvatskih dirigenata, ali je u domovini i svijetu isto tako surađivala s inozemnim dirigentskim uglednicima.

U dosadašnjoj aktivnosti glazbenica je uz intenzivnu umjetničku karijeru u zemlji i inozemstvu razvila i onu pedagošku te pokazala izrazit smisao za odgoj mladih glazbenika, posebno posvećujući pozornost njihovu sveobuhvatnom obrazovanju.

Studenti Katarine Krpan dobitnici su velikog broja nacionalnih i međunarodnih nagrada.